Стан здароўя, узровень захворвання знаходзіцца ў прамой залежнасці ад якасці харчавання, сцвярджаюць медыкі.
Харчаванне для дзяцей ва ўстановах адукацыі Глускага раёна арганізавана з улікам усіх рэкамендацый Міністэрства аховы здароўя, яно зберагалае па хімічным складзе і спосабам падрыхтоўкі, у адпаведнасці з заключэннем лекара-педыятра арганізуецца лячэбнае (дыетычнае) харчаванне.
Разам з тым, выклікае шкадаванне той факт, што навучэнцы, бацькоўская грамадскасць не да канца інфармаваныя аб тым, як менавіта ідзе гатоўка той ці іншай стравы.
З мэтай больш поўнага інфармавання на сайце аддзела па адукацыі, спорце і турызме Глускага райвыканкама будуць перыядычна публікавацца тэхналагічныя карты тых ці іншых страў з меню для харчавання дзяцей.
Паважаныя бацькі!
Па дадзеных анкетавання, праведзенага сярод дзяцей рознага школьнага ўзросту, на першым месцы апынулася страва "Катлеты (біточкі) рубленыя з птушкі».
Раім бацькам прыгатаваць азначаную страву ў хатніх умовах разам з дзецьмі.
Тэхналагічная карта на кулінарную прадукцыю «Катлеты рубленыя з птушкі» адпавядае патрабаванням школьнага харчавання.
Найменш папулярнымі стравамі сярод дзяцей па дадзеных праведзенага анкетавання, апынуліся стравы з рыбы.
Навукоўцы сцвярджаюць, што рыба з'яўляецца вельмі каштоўным прадуктам, у ёй змяшчаецца досыць вялікая колькасць поліненасычаных тоўстых кіслот амега-6 і амега-3. Гэтыя рэчывы незаменныя для арганізма. Даўно заўважана, што ў тых краінах, дзе рыба - галоўны і штодзённы прадукт на абедным стале, людзі значна радзей хварэюць сардэчна захворваннямі.
Адна са страў у меню дзіцячага харчавання - Рыба, запечаная з морквай.
Раім бацькам паўтарыць прыгатаванне дадзенай стравы ў хатніх умовах разам з дзецьмі. Спадзяемся на вашу дапамогу ў фарміраванні думкі ў дзяцей па паказаным прадукту.
Тэхналагічная карта на кулінарную прадукцыю "Рыба, запечаная з морквай"
Стравы з кансерваваным гарошкам дазваляюць атрымліваць карысць ад зялёнага гародніны ў любую пару года.
Смачны і лёгкі ў прыгатаванні салата "Чайка" карыстаецца папулярнасцю ў дзяцей. Нягледзячы на прастату і невялікую колькасць інгрэдыентаў, салат з сырам, яйкамі і гарошкам мае дастаткова арыгінальны густ.
Раім бацькам прыгатаваць салат "Чайка" у хатніх умовах разам з дзецьмі.
Тэхналагічная карта на кулінарную прадукцыю "Салат "Чайка"
Страва "Запяканка тварожная" з'яўляецца абавязковай часткай рацыёну харчавання для дзяцей. Пры цеплавой апрацоўцы твораг не губляе сваіх карысных уласцівасцяў і таксама лёгка засвойваецца арганізмам. У запяканцы захоўваюцца практычна ўсе карысныя рэчывы і вітаміны, якія ўтрымліваюцца ў тварагу.
Яго выдатныя смакавыя якасці разам з падліўкай шакаладнай не пакінуць абыякавымі.
Тэхналагічная карта на кулінарную прадукцыю «Запяканка тварожная» з соусам шакаладным адпавядае ўсім патрабаванням дзіцячага харчавання.
Раім бацькам паўтарыць прыгатаванне дадзенага стравы ў хатніх умовах разам з дзецьмі.
Будзем разам клапаціцца аб харчаванні дзяцей!
«Толькі жывая свежая ежа можа зрабіць чалавека здольным успрымаць і разумець ісціну», - пісаў Піфагор.
У харчаванні дзяцей стравы рыхтуюцца на кожны прыём ежы і захоўваюцца на гарачай пліце перад раздачай не больш за 2-3 гадзін.
У меню дзіцячага харчавання ўваходзяць стравы беларускай кухні. Адна з такіх страў - Драчона. Гэта сапраўды нацыянальная страва, якая атрымала сваю папулярнасць і на прасторах Расіі і Украіны. У канцы мінулага стагоддзя гэтаю страву рыхтавалі ў кожнай сям'і. Але потым рэцэпт быў забыты, бо зьявіліся новыя модныя стравы. У цяперашні час у сучасным харчаванні зноў вяртаюцца да гатавання Драчоны, успамінаючы рэцэпты бабуль і смак, знаёмы з дзяцінства.
Драчона - гэта разнавіднасць звычайнага амлета. Але калі ў амлеце асноўныя інгрэдыенты - гэта яйкі і малако, то ў драчону, акрамя пералічаных прадуктаў, дадаюць смятану і муку. Страва атрымліваецца больш сытнай і смачнай.
Тэхналагічная карта на кулінарную прадукцыю "Драчона"
разгарнуць » / « згарнуць